25 Temmuz 2016 Pazartesi

Captain America: Civil War - 2016

Karşılarındaki herkesi tasfiye edince bu kez kahramanlarımız kendi kendilerini tehlike olarak görüyor! Komik aslında, ilişkilerinin dinamiği kavga etmek olan insanlar gibi. Yenilmezler'in Afrika ülkerinde  birinde son gittikleri görevde yanlışlıkla bazı masum sivillerin ölmesine sebep olması sonucunda, dünyanın önde gelen politik güçleri Yenilmezler'in bir otorite tarafından kontrol edilmesini talep ederler. Bazı politik güçler tarafından kurulan kontrol mekanizması Yenilmezler'in bir kısmı tarafından desteklenmez. Derin bir fikir ayrılığına düşen Yenilmezler ikiye ayrılırlar: Steve Rogers önderliğinde bu politik kontrole karşı çıkanlar grubu ve Tony Stark önderliğinde kontrolü destekleyenler grubu. Aslında bu ayrım yapılırken karakterlerin kişisel özellikleri iyi tasnif edilmiş, asker kökenli olan Steve Rogers'ın her ne kadar emir-komuta zincirine aşina olsa da "daha fazla insanın ölmesine engel olabilmek için bazı masum insanlar ölebilir" görüşünü benimsemesi sonucu hükümet kontrolüne karşı çıkması ve zengin ve bağımsız yaşamaya alışmış Tony Stark'ın ise insanların zarar görmesine engel olabilmek için kontrol altında olması seçmesi çok ince bir ayrım. Aynı şekilde Steve Rogers'ı ve Tony Stark'ı destekleyenlerin de hangi tarafı neden seçtiği başarılı bir tartışma konusu. Film birkaç yeni yüzü de ekibe katmayı ihmal etmemiş, Ant-man, Spider-man ve Black Panther. Devam filmlerinde nasıl dahil olacaklarını henüz bilmiyorum ancak iyi bir giriş yapılmış gördüğüm kadarıyla. Filmin sürpriz bir sonu yok ancak kendi içinde heyecanlı bir ilerleyişi var, yine de daha iyisi her zaman olabilir.
 
Filmin yönetmeni Kaptan Amerika: Kış Askeri (2014) filminin de yönetmenliğini yapmış olan Anthony Russo & Joe Russo ikilisi. Bu filmde Marvel kahramanlarından yalnızca bir kısmı rol alıyor: Chris Evans (Kaptan Amerika), Robert Downey Jr. (Iron Man), Scarlett Johansson (Black Widow), Sebastian Stan (Kış Askeri), Elizabeth Olsen (Scarlet Witch), Paul Rudd (Ant-man) ve diğerleri. Marvel çizgi romanlarını okumadım ancak okuyanlardan yöneltilen eleştirilere bakılırsa filmde kadro limitli tutulmuş, çizgi romanda tümünün katıldığı gerçek bir kapışmadan söz ediliyor sanırım. Marvel takip edenlerin filmi zaten çoktan izlemiş olduğunu tahmin ediyorum, yine de iyi seyirler!

"This job... we try to save as many people as we can. Sometimes that doesn't mean everybody. But if we can't find a way to live with that, next time... maybe nobody gets saved."
 
Kaptan Amerika: Kış Askeri filmi hakkında:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder