21 Aralık 2015 Pazartesi

Star Wars (Revenge of the Sith) Episode III - 2005

Gelelim filmin kronolojik sıra ile son filmine (yeni vizyona giren Episode VII, Episode VI'nın devamıdır). Bu Sith'in İntikamı, Episode IV-V-VI'da tanıdığımız kahramanların geçmişleriyle ilgili tüm soruları cevaplayan bir filmdir. Bir önceki filmde yaşanan klon savaşlarını anımsarsınız, bu filmde savaşın sonuna gelinmiş ve Şansölye Palpatine kaçırılmıştır. Jedi Master Obi-Wan ve Anakin Skywalker Şansölyeyi kurtarmak için operasyona gönderilmiştir. Kurtarma operasyonunda yaşanan büyük bir düello sonunda Anakin, Kont Dooku'yu bir Jedi'ya yakışmayacak şekilde kendi duygularının da etkisiyle öldürmüştür. Bu yönüyle Sith Lordu Sidious'un dikkatini çeken Anakin, (kim olduğunu filmde öğreneceğiniz) Sith Lordu'nun yavaş yavaş dolduruşuna gelir. Annesinin öldürülmesinin akabinde aynı şekilde aşık olduğu kadın Kraliçe Padme Amidala'nın da öleceği ihtimali Anakin'i çileden çıkarmıştır. Anakin'in ölüme karşı olan bu zayıf yönünü gören Sith Lordu, dark-side (karanlık taraf)''ı seçmesi karşılığında Anakin'e ölümsüzlük vaadeder. Geçtiği Jedi eğitimleri ve kendisine güvenen herkesi hayal kırıklığına uğratma ihtimali Anakin'i ikilemde kalmasına sebep olur. Fakat Sith Lordu, dark side gücünü de kullanarak insanların hırslarını, zayıf noktalarını tespit etmek ve onları etkilemek konusunda tahmin edilenden daha başarılıdır. Güce denge getireceğine inanılan kişinin Anakin Skywalker olduğunu düşünen Jedi'ler da büyük bir sınavdan geçecektir. Galaksi Cumhuriyeti gizli planlar arkasında artık geriye dönülemez şekilde değişmektedir.
 
Filmin yönetmeni ve senaristi hikayenin yaratıcısı olan ve ilk iki filmi de yöneten George Lucas, oyuncuları Hayden Christensen (Anakin Skywalker), Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi), Natalie Portman (Padme Amidala) ve Ian McDiarmid (Palpatine). Yüz on beş ülkede gösterime giren bu film önemli bir hasılat geliri yakalamış ve izleyiciler tarafından serinin en güzel filmlerinden birisi olarak değerlendirilmiş. En iyi 100 Bilim-Kurgu filmi sıralamasına Yıldız Savaşları film serisinden girebilen tek film Sith'in İntikamı olmuştur. Ben bu filmin ikinci üçlemenin en iyi filmi olduğu kanaatindeyim zira hikayenin başı-sonu olan ve kahramanların tüm duygularının net bir şekilde filme yanısıtıldığı başarılı bir çalışma olmuş. Star Wars serisini izlemenizi tavsiye ederim, çünkü anti-kahraman projesinin bu kadar sevilidği başka bir yapıt daha muhtemelen yoktur.
 
"You were the chosen one! It was said that you would destroy the Sith, not join them. You were to bring balance to the force, not leave it in darkness."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder