16 Aralık 2015 Çarşamba

Star Wars (Return of the Jedi) Episode VI - 1983

Herkese merhaba! Gelelim Star Wars serisinin 1983 yılında çekilen hikayenin kronolojik sıralamasına göre son filmine. Son filmde pek çok sır çözüme kavuşmuş olsa da, yeni vizyona girecek filmin bu film ile bir şekilde bağlantı kurmasını umuyorum (işin doğrusunu hep beraber göreceğiz). Bir önceki filmde Luke Skywalker'ın başı dertte olan Prenses ve Han Solo'yu kurtarmaya çalıştığını ve aynı zamanda öğrendiği büyük bir sır ile karşı karşıya olduğunu belirtmiştim Artık serinin V. filmini izleyenlerin biliyor olduğu üzere, Luke, Güç'ün karanlık tarafına geçmiş eski bir Jedi olan  Darth Vader'ın babası olduğunu öğrenmiştir. Bu gerçekle başa çıkarken, karbonitle dondurularak tutsak alınan arkadaşı Han Solo'yu kurtarmak için Tatooine gezenine doğru yola çıkar. Artık Jedi güçlerini daha iyi kontrol edebilen Luke için zor olan Han Solo'yu gangsterlerin elinden kurtarmak değil, İmparatorluk tarafından ikinci kez inşa edilen Ölüm Yıldızı'nın isyanı yok etmek için planladığı saldırıyı savuşturabilmektedir. Güç'le birleşen ve kendisiyle iletişime geçen Yoda ve Obi-Wan sayesinde geçmişini tüm detaylarıyla öğrenen Luke sürpriz bir şekilde ailesinden bir kişinin daha hayatta olduğunu öğrenir. Bundan sonraki süreç Luke'un gerçekleri ortaya çıkarması ve Ölüm Yıldızı'nın savunma sistemini devre dışı bırakarak yok etme niyetince olan İsyancılarla birlikte harekete geçmesi şeklinde ilerleyecektir. Luke'un içindeki öfke ve nefreti kontrol edip edemeyeceğini ve Darth Vader ile olan yüzleşmesinin nasıl sonuçlanacağını izleyip görebilirsiniz.
 
Star Wars: Return of the Jedi (Episode VI) da serinin bir önceki filmi gibi George Lucas tarafından yönetilmemiştir, George Lucas bu kez senaryosunun yazımında Lawrence Kasdan ile beraber aktif rol alsa da, filmin yönetmenliğini Richard Marquand yapmıştır. "George Lucas’ın zihninden ve Richard Marquand’ın kamerasından perdeye yansıyan Star Wars VI: Return of the Jedi, ilk üçlemeye son noktayı koyuyor ve başta Darth Vader olmak üzere bütün karakterlerinin kaderini belirliyor." Filmin oyuncu kadrosunda değişiklik yok, yine Mark Hamill (Luke), Harrison Ford (Han Solo), Carrie Fisher (Leia) ve Billy Dee Williams'ı (Lando) göreceğiz. Serinin son filmi seriye yakışır bir şekilde finale gidiyor, hala izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim.

"The alliance... will die. As will your friends. Good, I can feel your anger. I am defenseless. Take your weapon. Strike me down with all of your hatred and your journey towards the dark side will be complete!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder