15 Aralık 2014 Pazartesi

Kayıp Kız (Gone Girl) - 2014

Belirtmek gerekirse beklediğimden çok farklı bir filmle karşılaştım. Nedenini bilemesemde, biraz daha fantastik veya psikolojik gerilimi ağır basan bir film izleyeceğimi düşünmüştüm ancak karşımda daha hareketli ve polisye-gerilim bir film buldum. Yine de söylemek zorundayım, filmi beğendim ve oldukça özgün olduğunu düşünüyorum. Filmin tanıtımlarında yazdığı ve afişinden de belli olduğu üzere, bir sabah ortada bir şey yokken ortadan kaybolan bir kadın var.: Amy (Rosamund Pike). Aynı gün Nick (Ben Affleck) öğleden sonra eve geldiğinde evde bir tuhaflık hisseder, cam sehpa kırıktır ve eşi ortada yoktur. Polise haber verilir ancak olay yerindeki tuhaflık dikkatli bir polisin gözünden kaçmaz. Bununla beraber, Nick'in Amy'i aldattığı ve kötü davrandığı iddiaları almış başını yürümüştür. Amy'nin kocasıyla olan mutsuz ilişkilerini anlattığı günlük de polisin eline geçince, Nick karısının kaybolmasından bir numaralı şüpheli olur. Nick masum olduğu konusunda ısrar etse de çevresi yalanlar ve ihanet ağlarıyla kuşatılır. Amy'nin hayatta olup olmadığı büyük bir muammadır. Amy'nin bir zamanlar çocuk kitaplarına ilham veren bir karakter olması basının da işin içine girmesine sebep olur. Artık tüm medyanın sıkı takip ettiği bu olay sakladığı gizem ile beraber Nick'in ve polisin kontrolünden çıkar. Karakterlerin içinden çıkan bambaşka karakterlerle beraber, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını film bitince bir kez daha anlıyorsunuz.

Gillian Flynn'in bestseller romanından uyarlanan bu film bazı yorumlara göre kitaptaki her detayı veremese de, oldukça başarılı bir kitap uyarlaması olarak kabul edilmiş muhteşem bir gerilim filmi. Filmin modern medyaya fırlattığı sert iğnelemeler ve medyanın nasıl çabucak bir insanı melek veya şeytan durumuna koyabildiğini, ustaca elden geçirilmiş bir performansın gerçekler karşısında ne kadar güçlü olabileceğini eforsuzca betimlemesi de gözlerden kaçmıyor.

Filmin yönetmeni "Dövüş Kulübü", "Zodiac", "Panik Odası", "Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi" ve "Ejderha Dövmeli Kız" gibi tanınmış ve oldukça sevilen filmlerin de yönetmenliğini yapmış olan David Fincher. Elbette, Fincher'in bazı filmleri gibi kült olmasa da, eğer izlemediyseniz en azından bir kere izleyin derim!

- Evliliğin nasıldı Nick?
– Karımı öldürüp öldürmediğimi mi soruyorsun?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder