6 Eylül 2016 Salı

Batman v. Superman: Adaletin Şafağı - 2016

DC Comics'in iki ölümsüz karakteri Batman ve Superman ilk kez aynı filmde karşı karşıya geliyorlar (yıllarca fantastik seri severlerin bir fantezisi gerçekleşiyor da denilebilir). Ama bu kez filmdeki karakterlerin işleniş tarzı beni biraz şaşırttı. Daha önceki filmlerde "Krypton'dan Gelen Güçlü Adam" imajı yaratan Superman, bu filmde adeta tanrılaşmış ve kontrolsüz hareketleri ile bizi şaşırtır hale gelmiş gibi görünüyor. Filme başka DC Comics karakterlerinin dahil edilmesininin de (Wonder Woman - Aquaman) ilerleyen zamanlarda daha gösterişli bir Justice League planlandığı gösteriyor olabilir. DC Comics'in Justice League'i sayılan bu filmde öncelikle Bruce Wayne'in geçmişinden birkaç flashback gösterilir, ancak son hali daha yorgun ve umutsuz bir karaktere dönüştürülür. Daha önce izlenilen Kara Şövalye'den çok daha farklı bir karakter ortaya konulur. Superman de aynı şekilde daha hırslı ve ateşli bir karakter olarak sunulur, aslında kötülük yapma niyeti olmasa da, eğer istese dünya için ne kadar tehlikeli olabileceği bir şekilde gözler önüne serilir. Batman ve Superman'ın karşı karşıya gelmesini sağlayan olaylar silsilesinin ardından çatışmalarının Yunan mitolojisini andıran tanrısallaşmış bir görüntü ile sunulması da ayrı bir mevzu. Burada farklı semboller alınabilir: Tanrı ile insanın çatışması. Ne kadar başarılı olduğu tartışılan bir epik sunuluyor, Metropolis ve Gotham'ın arasında gidip gelmek için film izlenebilir.

Filmin yönetmeni Sucker Puch ve Man of Steel filmlerinin de yönetmenliğini yapmış olan Zack Snyder, oyuncuları ise Batman rolünde Ben Affleck (Suicide Squad filminin sonunda da görülmüştü) ve Superman rolünde daha önce Man of Steel filminde rol alan Henry Cavill yer alıyor. Filmin görsel efektleri çok başarılı, Metropolis ve Gotham şehrinin ışıltılı sunumu için filmi izleyebilirsiniz, iyi seyirler!

"There was a time above... a time before... there were perfect things... diamond absolutes. But things fall... things on earth. And what falls... is fallen. In the dream, it took me to the light. A beautiful lie."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder