8 Eylül 2016 Perşembe

Alacı Kuş (Mocking Jay) - Bölüm 2 - 2015


Daha önce de bahsettiğim gibi, artık serilerin dallanıp budaklanmasından biraz sıkıldım, ancak serinin son filmi olması sebebiyle (hem kitaplarını okuduğum hem de serinin ilk filmlerini izlediğim için) ikinci bölümü de izledim. İlk bölümde başlayan isyan ve savaş dalgaları burada devam ediyor ve başkent Capitol'e de sıçrıyor. Her ne kadar başkaldırı ve toplu isyan olsa da, bazı olayların oldukça kişiselleştiğini görmekteyiz: Başkan Snow'un Katnis Everdeen'e odaklanması, Katniss'in de yalnızca Başkan Snow'u yok ederse her şeyi çözecek gibi davranması gibi. Peeta ve Gale arasında sıkışıp kalmasa ve "Alaycı Kuş" rolüyle bu kadar meşgul olmasa Katniss daha geniş bir çerçeveden olaylara bakabilmeyi başarabilirdi belki de. Bu süreçte;  Panem halkının özgürlüğüne kavuşmak için seçkin bir birlik ile beraber başkente sızan Katniss ve arkadaşlarının amacı Başkan Snow'a suikast düzenleyip onu ortadan kaldırmaktır. Her ne kadar her yere kaos hakim olsa da, başkentin içine sızmak da düşündükleri kadar kolay olmayacaktır. Son ana kadar hayatta kalma savaşı veren Katniss, daha önce fark etmediği başka bir şeyi daha fark eder: Başkan Snow'un ortadan kaldırılması Panem halkını gerçekten özgürleştirecek midir? Ya da Başkan Snow ortadan kalksa bile, potansiyel ikinci bir tehlike daha mı var acaba?

Filmin yönetmeni serinin ikinci ve üçüncü filminin de yönetmenliğini yapmış olan Francis Lawrence, oyuncuları ise Jennifer Lawrence (Katniss), Josh Hutcherson (Peeta), Liam Hemsworth (Gale), Woody Harrelson (Haymitch), Elizabeth Banks ve Philip Seymour Hoffman'dır. Bu film Bölüm 1'e göre heyecan açısından seyirciyi daha ayakta tutuyordu, ayrıca görsel olarak da daha başarılı efektler vardı. Bu nedenle en azından seriye bir yerden bulaştıysanız, bitirmek adına izleyebilirsiniz. İyi seyirler!



"We all have one enemy, and that's President Snow! He corrupts everyone and everything! He turns the best of us against each other... Stop killing for him! Tonight, turn your weapons to the Capitol! Turn your weapons to Snow!"
Alaycı Kuş - Bölüm 1 hakkında:


http://sinemubi.blogspot.com.tr/2015/10/alayc-kus-mocking-jay-bolum-1-2014.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder