6 Nisan 2015 Pazartesi

Yenilmez Şampiyon - 2014

Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenilmiş olması ve kurgusun izleyiciyi sıkmadan ilerlemesi sebebiyle izleyiciyi içine alan bir film. Belki de gerçek bir hikayeye dayandığı için bazı noktalar da tam aydınlatılmadan verilmekte (çözülemediğini tahmin ediyorum). Filmde Amerika'daki De La Salle Lisesi'nin futbol takımının rekor kıran tarihi anlatılmaktadır. "Yenilmezler" olarak tanınan takım ile bir süre sonra eyalet nezdinde hiçbir lise oyun oynamak istemeyecektir. Tabi bu başarının arkasındaki kişi futbol antrenörü Bob Ladoucer'dir (hatta üniversite takımlarını çalıştırmak için teklifler de almaktadır). Koç Ladoucer ve yardımcısı Terry Eidson'un sırrı oyuncuların gizli yeteneklerini ortaya çıkararak birlik olmayı öğretmesinden geçmektedir. Oyuncular kazanmaya odaklanmak yerine, ara ara yaptıkları toplantılarda başladıkları noktadan geldikleri yere kadar kendilerini srogulamakta ve daha iyi olmak için yeni programlar çizmektedir. Öyle ki, eğitim konusunda iddialı olmasa da, ün yapan takımı sebebiyle, oyuncular üniversitelerin dikkatini de çekmeye başlamıştır. Ancak her inişin bir yokuşu olduğu gibi, bir süre sonra değişen dengeler (Koçun rahatsızlanması, oyunculardan bazılarının psikolojik problemleri ve bazı iddialı takımların ortaya çıkması) takımın bocalamasına sebep olacaktır. Bakalım iyi bir takım ruhu bu kadar zorluğun üstesinden gelebilecek midir?

Filmin yönetmeni bu şekilde filmlerden pek hoşlanan Thomas Carter ve oyuncuları Alexander Ludwig, Jim Caviezel ve Michael Chiklis (ve diğlerleri). Çok fazla tanına oyuncular yok elbette ayrıca filmin konusu da bize pek uygun değil, o nedenle tanınmıyor olması da normal. Amerikan  futbol oyuncularını/Amerikan futbolunu anlattığı için zaman içinde de popülerlik kazanacağını pek sanmıyorum. Konu olarak bir Amerikan klişesi olsa da, ilginizi çekiyorsa, izleyebilirsiniz.

“We’re not asking you to be perfect on every play.  What we’re asking of you and what you should be asking of each other is to give a perfect effort from snap to whistle.” – Coach Ladouceur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder