29 Eylül 2014 Pazartesi

Ninja Kaplumbağalar - 2014

Film, IMDB'den 6,4 almasından da anlayacağınız üzere, fantastik sinema sevenleri biraz hayal kırıklığına uğratmıştır. Aslında görsel olarak ve kurgu olarak sevilebilir ayrıca eğlenceli bir film. Ancak Ninja Kaplumbağa fanlarının hikayeye müdahele edilmesinden dolayı filmi eleştireceklerini tahmin ediyorum. Nitekim, onlardan birisi olarak yıllarca New York kanalizasyonlarında maruz kaldıkları kimyasal sıvı nedeniyle mutasyona uğrayan ninja ustası Splinter ile dört kaplumbağasının kötü karakter Shredder ve Beyin ile yaptıkları savaş olarak bilirdik biz bu hikayeyi. Biraz da sürpriz yapmak ve farklı bir konu sunmak niyetiyle -sanırım- bu değişime değişik bir geçmiş yazılmış. Filmde Shredder'in başında olduğu Foot Clan örgütü (devletin pek çok kademesinde ajanları vardır - sanki bir paralel yapı) büyük bir insanlık suçu işleyerek New York şehrinde yönetimi ele geçirme planları yapmaktadır. Mutajen adı verilen bir maddenin üretimi üzerinde çalışan bir şirket (ki Splinter ustanın ve dört kaplumbağanın mutasyona uğramasına sebep olmuşlardır) ve Kanal 6'nın gözüpek muhabiri April O'Neil hikayenin diğer tamamlayıcılarıdır. Senaryoya gelirsek, bildiğimiz orijinal mitten farklı olarak 21 yy.’a entegre edilmiş mutant, yani mutasyon geçirmiş yaratık konsepti, ileri seviyede genetik araştırmaların yürütüldüğü bir laboratuvar çerçevesine oturtulmuş; esas ve yan kahramanların her biri bu çerçeveden beslenerek yan öykülerini oluşturuyorlar. Teenage Mutant Ninja Turtles (TMNT- Ergen Kaplumbağalar) sevimlilikleriyle -herşeye rağmen- kendilerini sevdirmeyi başarıyorlar.
 
İlk olarak 1984 yılında Kevin Eastman ve Peter Laird tarafıdan siyah-beyaz bir çizgi roman olarak yaratılan ninja kaplumbağalar 1984'den bu yana dört filme konu olmuştur. 2014'te yayınlanan bu beşinci filmin yönetmenliğini Jonathan Liebesman ("Titanların Öfkesi" ve "Dünya İstilası: Los Angeles Savaşı" filmlerinin de yönemenliğini yapmıştır) ve yeni hikayenin senaristliğini Josh Appelbaum yapıyor. Oyunculara gelirsek, April O'Neil rolünde Megan Fox oynuyor ve kaplumbağaları  Alan Ritchson, Noel Fisher, Pete Ploszek ve Jeremy Howard seslendiriyor.
 
Filmin 3D sahneleri çok başarılı ve "ergen kaplumbağalar" sahneye her anlamda kendini iyi yansıtıyor. Raphael’in 30 senedir dinmeyen ve değişmeyen öfkesi, Michelangelo’nun dizginlenemeyen çocuksuluğu, Leonardo’nun ağır abiliği ve Donatello’nun ‘dört gözlülüğü’ dozajında yedirilerek 4 kaplumbağanın da karakteristiği iyi işlenmiş. Uzun bir film olmadığı için ve eğlenceli akan senaryosundan dolayı, vaktiniz varsa izleyebilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder