23 Mart 2016 Çarşamba

The Hateful Eight - 2015

Amerikan klişelerine farklı bir bakış getiren Tarantino'nun beklenen filmini sonunda izleyebildim. Daha önce burada birkaç Tarantino filminden bahsetmiştim, Hateful Eight de Django Unchained gibi Amerikan Western filmlerine alternatif bir bakış sunmuş. Film süre açısından uzun olsa da durağan geçen ilk bölümünün, oldukça heyecanlı geçen ikinci bölümü ile efsanevi bir hikayeye dönüştüğünü söyleyebiliriz. Bir nevi hesaplaşma filmi olan Hateful Eight; geçmişlerini ve ilişkilerini yavaş yavaş öğreneceğimiz sekiz tuhaf kişinin bir evde kesişen ve gideren tansiyonu yükselen ilişkilerini anlatmaktadır. Filmde olaylar Wyoming'de bir kış günü bir posta arabasıyla dört kişinin dağ geçidindeki Minnie'ye ait konaklama yerine sığınmaları ile başlar (Cellat John Ruth, kaçak Daisy Domergue, ödül avcısı Marquis Warren ve haydut Chris Mannix). Minnie'nin yerine vardıklarında kendilerini Minnie ve çalışanları değil de, daha önce görmedikleri dört yabancı karşılar: Kovboy Joe Gage, Sanford Smithers, Bob ve Oswaldo Mobray. Konaklama yerine giren sekiz kişi tipi nedeniyle bir süre içinde bulundukları mekandan çıkamayacaklarını öğrenirler, bu nedenle bir süre için birbirlerine katlanmak zorunda kalacaklardır. Tabi bu süreçte gizli ilişkiler ortaya çıkacak ve insanların birbirlerine olan bağlılıkları sorgulanacaktır. Hiç acele etmeden yavaş yavaş örülen olay örgüsü içinde hayatata kalma içgüdüsünün insanı nasıl avucuna aldığı da görülecektir. Olaylara eşlik eden müzikler ise duyguyu seyirciye çok başarılı aktarmaktadır.

Söylendiğine göre merakla beklenen Hateful Eight'in ilk düşünülen senaryosu farklıymış ancak internete sızması sonucu senaryo değiştirilmiş. İlk senaryo ile ne amaçlanmıştı bilmiyorum ancak ben film haline dönüştürülen senaryoyu çok beğendim. Filmin yönetmenliğini efsanevi yönetmen ve sinemanın haylaz çocuğu olarak bilinen Quentin Tarantino yaparken, başrollerinde Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Michael Madsen, Tim Roth yer alıyor. Kanlı bir mizah anlayışının hakim olduğu ve gerilimi gittikçe artan bu filmi izlemenizi tavsiye ederim, zaten Tarantino seviyorsanız, izlemişsinizdir.

"Now, what would make a man brave a blizzard and kill in cold blood? I'm sure I don't know! You'd be surprised what a man would do... "

Soysuzlar Çetesi (Inglourious Basterds) - 2009

DJANGO Unchained - 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder