16 Eylül 2015 Çarşamba

Changing Lanes (Çarpışma) - 2002

Paycheck gibi, konu anlamında basit ancak izlemesi keyifli ve akıcı bir film var karşınızda! Ben Affleck spesifik olarak bu tür filmlere seçiliyor sanırım ancak başarısız olduğu da söylenemez. Bu filmde de karşımıza hırslı ve genç bir avukat olarak çıkıyor. Toplamda bir günlük bir süreçte geçen film, adliyeye yetişmeye çalışan Gavin Banek (Ben Affleck) ve Doyle Gipson'un (Samuel L. Jackson) otoyolda küçük bir araba kazası yapmalarıyla başlıyor. Birbirini hiç tanımayan iki insan, sabah yaşadıkları bir trafik kazası ile harcadıkları yirmi dakikanın, kendilerinin ve çevrelerindeki pek çok kişinin tüm hayatını etkileyeceğinin muhtemelen kendileri de farkında değiller. Adliyede çok önemli bir duruşmaya katılmak için acele eden Gavin ile eşinin boşanma & velayet davasında orada bulunup kendini savunmak isteyen Doyle kötü başlayan sabahın faturasını karşısındaki kişiye keser. Bir tarafta her şeyini kaybetme ihtimali olan bir avukat, diğer tarafta her şeyini kaybetmiş bir baba olunca tırmanan gerilimin bir limiti de olmayacaktır. Böylece bütün gün boyunca süren bir nefret-intikam yarışı başlar. Aslında tek yapmaları gereken hayatlarının akışı birbirine bir şekilde bağlanmış bu iki adamın gözlerinin önündeki çözümü fark etmeleridir: Five minutes, ma'am. I owe your husband twenty. Hell... I'm only asking for five with you.

Filmin yönetmeni Roger Michell, başrol oyuncuları ise hırslı avukat rolünde Ben Affleck ve çaresiz baba rolünde ise Samuel L. Jackson. Dram ve gerilimin başarılı bir şekilde yansıtıldığı kanaatindeyim, boş bir vaktiniz olursa izleyebilirsiniz. İyi seyirler!
 
"Money. You... you think I want money? What I want is my morning back. I need you to give my time back to me. Can you give me back my time? Can you give my time back to me? Huh? Can you?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder