14 Temmuz 2014 Pazartesi

Tokarev (Rage) - 2014

Bu kadar saçma bir sonla biten bir filme daha rastlamak zordur diye düşünüyorum. Orijinal adı "Rage" olan film Türkçe adını filmde işlenen bir cinayet silahından almaktadır: Tokarev. Bu silah Rus yapımı bir tabanca olup, eskiden Rus mafyası ile birtakım anlaşmazlıklar yaşayan kahramanımız Paul Maguire'nin (Nicolas Cage) eski defterleri yeniden açmasına sebep olacaktır. Eski hayatına sünger çeken ve genç ve hoş bir hanımla ve henüz lisede olan genç kızıyla hayatına sıradan insalar gibi devam eden Paul bir gece kızının kaçırılıp öldürülmesiyle eski ekibini yeniden toplar ve intikam peşine düşer. Paul ve eski toprak arkadaşları Kane (Max Ryan) ve Danny (Michael McGrady) kızın Rus yapımı bir silahla öldürüldüğünün ortaya çıkmasından sonra kendilerini bir anda şehrin alt sınıflarının yanında Rus mafyasıyla kapışırken bulurlar. Peki bu o kadar kolay bir şey mi? Ya da cinayet silahının Rus yapımı olması, kızın da Rus mafyası tarafından öldürüldüğünün kanıtı olabilir mi? Peki neden genç bir kızı öldürmek istesinler? Uzunca bir süre bunları düşünüp filmin sonuna kafa yoruyorsunuz ancak pek de umduğunuz gibi bitmiyor. Ya da belki de tahmin edersiniz ancak hoşunuza gider mi yoksa siz de benim gibi biraz hayal kırıklığına mı uğrarsınız tabi bilemem.
 
Filmin yönetmeni "Bon Appetit" filminin de yönetmenliğini yapmış olan Paco Cabezas ve senaryo yazarları (kendilerini tebrik ediyorum) Jim Agnew ve Sean Keller.

Rage is so full of cliché, convention and just plain odd narrative choices that it can't get out of its own way. There isn't an original frame or line of dialogue in Rage.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder