31 Mart 2016 Perşembe

Goosebumps - 2015

Goosebumps kelimedi Türkçede olarak "tüyleri diken diken olmuş deri" anlamına gelmektedir, ancak bizim dilimizde tam bir kelime karşılığı olmadığı için olsa gerek, filmin adı Türkçeye tercüme edilmemiş (bazı yayınlarda Canavarlar Firarda olarak geçmektedir). Goosebumps çok fazla korku ögesi içeriyor ama aynı zamanda komedi/macera unsurları da dahil edildiğinden izleyici dehşet derecede korkuttuğu da söylenemez. Film büyük şehirden küçük bir kasabaya taşınan Zach Cooper'ın sıkıcı bir hayat yaşayacağını düşünmesiyle başlıyor. Evlerinin yanında bulunan diğer evde yaşayan güzel kız Hannah ile tanışınca belki de hayatının o kadar kötü geçmeyeceğine karar veren Zach, bir tesadüf eseri Hannah'ın babasının ünlü korku serisi Goosebumps'ın yazarı R. L. Stine olduğunu öğrenir. R. L. Stine ile yıldızı hiç barışmayan Zach, Hannah ile gizli görüşmeye devam eder ve bu sırada Stine'lerin evinde tuhaf şeyler yaşandığından şüphelenir. Bir süre sonra Stine'in kitaplarının korkunç sırrını öğrenen Zach bir de bunun üstüne kazara olmadık şeylere yol açınca kasabada hareketli bir gece başlar. Macera ve korku dolu bu gecede Zach, Hannah ve Stine kasabayı bu kabustan kurtarmak için harekete geçerler.
 
Filmin yönetmeni, "Köpekbalığı Hikayesi", "Gulliver'in Gezileri", "Canavarlar Yaratıklara Karşı" gibi animasyon filmlerin de yönetmenliğini yapmış olan Rob Letterman, oyuncuları ise Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush ve Amy Ryan. Hayal gücünüzü biraz zorlayacak bu hikayeyi -eğer bu tarz filmlerden hoşlanıyorsanız- izleyebilirsiniz. İyi seyirler!

"Hello. My name is Mr. R.L. Stine. Every story ever told can be broken down into three parts. The beginning. The middle. And the twist."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder